Yhteinen Itämeri -verkoston eTwinning-projekti Our Baltic Sea

Tammikuussa 2024 Yhteinen Itämeri -verkosto käynnisti yhteisen eTwinning-projektin Our Baltic Sea. Projektissa oppilaat ja opettajat tekevät yhteistyötä kuukausittaisten Itämeri-aiheisten projektiaktiviteettien parissa. Tavoitteena on lisätä oppilaiden tietoisuutta ja ymmärrystä Itämerestä ja kestävästä kehityksestä. Mukaan projektityöhön ovat tervetulleita kaikki kiinnostuneet koulut ympäri maailmaa!

Kaikkien yhteinen projekti

Itämeri-koulujen oppilaita, opiskelijoita, huoltajia ja koulujen henkilökuntaa pyydettiin ehdottamaan erilaisia Itämeri-aiheisia projektiaktiviteetteja. Näiden ehdotusten pohjalta luotiin projektiaikataulu, jossa eri oppiaineet ja laaja-alainen oppiminen ovat hienosti edustettuina!

eTwinning-projektin tavoitteena on kehittää oppilaiden kriittistä ajattelua ja ongelmanratkaisukykyä, edistää kulttuurista ymmärrystä ja lisää tietoisuutta Itämeren suojelun tärkeydestä.

Projektissa mukana oleville kouluille tarjotaan kuukausittaisin eTwinning-koulutuksia. eTwinning on helppo ja hauska tapa vahvistaa yhteistyötä Unesco-koulujen, yhdistysten ja muiden toimijoiden välillä. eTwinning tarjoaa Itämeren alueen nuorille mahdollisuuden tutustua, tavata toisiaan, oppia ja työskennellä yhdessä. 

Itämeri-teema esillä kuukausittain

Projekti alkoi tammikuussa 2024 toisiinsa tutustumisella. Jokainen osallistuja esitteli itsensä ja kirjoitti tekstin tai teki videopostauksen otsikolla “My unique relationship with the Baltic Sea”. Virallinen projektin aloituskokous pidettiin 23. tammikuuta.

Helmikuun projektitoiminnat käsittelivät aiheita “Ihmisoikeudet ja nuorten elämä Itämeren alueella” sekä “Itämeren alueen kulttuuri ja kulttuuriperintö”. Oppilaat pelasivat pelejä (Seppo-peli, Kahoot ja Euroopan ihmisoikeuskonvention kortit) ja keskustelivat projektin aiheista yhdessä verkkokokouksessa.

Maaliskuussa osallistuvat oppilaat oppivat lisää Itämeren alueen historiasta ja yhteiskuntaopista. Projektin verkkokokouksessa esiteltiin European Blue Schools -verkostoa. Espoolainen 9. luokkalainen Sara esitteli projektityötään “A Deep Dive into Baltic Algae. Saran työ on todella inspiroiva ja motivoi meitä kaikkia tutkimaan Itämerta enemmän!

Kolmas maaliskuun projektiaktiviteetti oli “Päätöksentekijöihin vaikuttaminen”, jonka tavoitteena on lisätä tietoisuutta Itämeren suojelun tärkeydestä. Oppilaat valmistelivat videoita ja muita some-julkaisuja jaettaviksi verkossa ja sosiaalisille päätöksentekijöille.

Huhtikuussa oppilaat työskentelevät virtuaalikarttatehtävän parissa, jossa tavoitteena on oppia lisää veden kiertokulusta ja Itämeren valuma-alueesta. Myöhemmin keväällä oppilaat tekevät yhteistyötä ympäristöjärjestöjen kanssa, entisöivät kosteikkoja ja istuttavat puita.

Kouluvuoden päätteeksi järjestämme yhteisen verkkokokouksen, jossa juhlistamme yhdessä projektin tuloksia.

Ensi syksynä oppilaat tutkivat lajeja Itämeren alueella. Oppilaat luovat yhdessä visuaalisen yhteenvedon Itämeren alueen rantakasveista, planktoneläimistä ja linnuista. Oppilaat, joiden koulu sijaitsee Itämeren rannalla, tekevät yhdessä sovitun viikon ajan merihavaintoja Itämeren eri rannoilla mittaamalla veden lämpötilaa ja näkösyvyyttä.

eTwinning-projekti Our Baltic Sea:

https://school-education.ec.europa.eu/en/etwinning/projects/our-baltic-sea/twinspace/pages/project-information

Leave a comment

Design a site like this with WordPress.com
Get started